Gårdmand Jens Christensen Melgaard [115]
(1829-1908)
Else Marie Jensen [116]
(1838-1899)
Jens Christensen [281]
(1873-1955)
Marie Jensen Melgaard [121]
(1875-1959)
Elfrida Jensine Christensen [284]
(1904-1932)

 

Familie

Elfrida Jensine Christensen [284]

  • Født: 13 Aug. 1904, Øster Enge, Storvorde Sogn, Aalborg Amt
  • Dåb: 13 Nov. 1904, Storvorde kirke
  • Død: 9 Okt. 1932, Kommunehospitalet, Budolfi sogn, Aalborg Amt at age 28
  • Begravet: 15 Okt. 1932, Storvorde Sogns Kirkegård, Aalborg Amt

  Dåbsnotater:

Døbt af sognepræsten.
Faddere: Parcellist Jens C. Christensens hustru, Østerenge, gårdbestyrer Niels Melgaards hustru, Storvorde, parcellist Jens C. Christensen, Østerenge, gårdbestyrer Niels Melgaard, Storvorde, lærer Th. Christensen, Østerenge.

  Dødsnotater:

Ved sin død er Elfrida 28 år og ugift tjenestepige. Hun bor Boulevarden 38 i Aalborg.
Ifølge anmærkning i kirkebogen. Dræbt ved vådeskud af en 9 års dreng. Politiets tilladelse til begravelsen af 12/10 1932.

  Begravelsesnotater:

Begraves af sognepræsten.

  Om :

• Folketælling, 1 Feb. 1906, Storvorde Sogns Kirkegård, Aalborg Amt. 293 Elfrida bor hjemme sammen med 2 storebrødre. Hendes farfar og farmor bor på aftægt.

• Folketælling, 1 Feb. 1911, Storvorde Sogns Kirkegård, Aalborg Amt. 151 Elfrida bor stadig derhjemme. Nu er de 5 søskende.

• Folketælling, 1 Feb. 1916, Storvorde Sogns Kirkegård, Aalborg Amt. 295 Nu er de 6 hjemmeboende børn. Moderen er på dette tidspunkt indlagt, muligvis sammen med en lillebror - Ejnar.

• Konfirmation: Af sognepræsten, 6 Okt. 1918, Sejlflod Kirke. Ved konfirmationen bor Elfrida hjemme hos forældrene.

• Folketælling, 1 Feb. 1921, Storvorde Sogns Kirkegård, Aalborg Amt. 296 De er stadig 6 hjemmeboende børn og unge mennesker - Jens, Elfrida, Kamilla, Alma, Just og Ejnar.

• Fadder, 12 Jul. 1925, Storvorde kirke. Fadder til niecen Rosa juli 1925, bor da i Gudumholm.

• Folketælling, 5 Nov. 1925, Storvorde Sogns Kirkegård, Aalborg Amt. 297 Elfrida bor atter derhjemme sammen med - Kamilla, Alma, Just og Ejnar.



• Ulykke, 8 Okt. 1932, Boulevarden 38, Aalborg. 692 D. 8. okt. 1932:
Ung pige ramt af et vaadeskud.
-----------
En frygtelig ulykke i ejendommen Boulevarden 38.
-----------
Drengen, der skød hende, flygtede uden at skaffe hjælp.
------------
I formiddags kort før middag er der i ejendommen Boulevarden 38, sket en frygtelig ulykke, hvorved en ung pige, Elfrida Christensen; er blevet alvorligt såret ved et revolverskud. Elfrida Christensen, der tjener hos repræsentant Hassing, var gået op på loftet for at forette noget arbejde. Mens hun var i færd hermed, kom kommunaldirektør Ths. Thomsens 9-årige søn Thomas op til hende med en revolver, han havde taget inde på sin store broders værelse.

Hænderne op!
For spøg holdt han skydevåbnet i vejret og råbte "hænderne op!" Den unge pige lo ad ham og vendte ryggen til, men i det samme gik revolveren af, og skuddet ramte hende i venstre side af baghovedet. Med et skrig faldt hun forover mod en vandspand, der væltede. Drengen blev lamslået over sin gerning.
Han lagde revolveren ind i sin broders værelse og løb ad bagtrappen ned i gården uden at underrette nogen om ulykken. Først da vandet fra den væltede spand noget efter begyndte at sive gennem loftet til kommunaldirektørens lejlighed på 3. sal, anede dennes unge pige uråd og gik op på loftet, hvor hun fandt frk. Christensen liggende bevidstløs i en blodpøl.
Falcks Redningskorps blev alarmeret og kørte den hårdt medtagne unge pige til Kommunehospitalet, hvor man oplyser, at der er alvorlig fare for hendes liv.

Et løfte der blev brudt.
Politiet kom straks efter, at ulykken var opdaget, til stede og optog rapport. Revolveren, hvormed det skæbnesvangre skud er affyret, er en gammeldags omdrejningspistol, som kommunaldirektør Thomsen for nogen tid siden forærede sin 17 årige søn til pynt på hans værelse. Det skete dog under den udtrykkelige forudsætning, at sønnen aldrig måtte komme patroner i den. Dette løfte har han altså ikke holdt; det har vist sig, at der var 4 patroner i revolveren, da hans lillebror, som altså ikke vidste, den var ladt, fik fat i den.
Den unge piges tilstand er som nævnt meget alvorlig. Da vi kort før redaktionens slutning talte med kommunehospitalet, havde lægerne hende endnu under behandling.



• Ulykke, 9 Okt. 1932, Boulevarden 38, Aalborg. 693 D. 9 okt. 1932:
Vådeskudsulykken på loftet:
---------------------
Den unge pige stadig hårdt medtaget. -- Hvor er patronerne til revolveren kommet fra?

Den unge pige Elfrida Christensen, der i går blev ramt af et vådeskud i baghovedet, da hun var i færd med at hænge tøj til tørre på loftet i ejendommen Boulevarden 38, henlå endnu sent i aftes på Kommunehospitalet alvorlig syg. Skuddet har ramt hende i baghovedet, og kraniet har taget alvorlig skade. Den unge pige er fra Lillevorde. Hun har tjent hos repræsentant Hassing i ca 1½ år og skildres af alle, der kendte hende, som en dygtig og flink pige. Hun havde ofte talt med ejendommens børn, også med den niårige Thomas, som affyrede det skæbnesvangre skud. Vi har spurgt politiet, hvad man videre vil foretage i den triste affære. Foreløbig skal det undersøges, hvor revolverens ejermand, kommunaldirektør Thomsens 17- årige søn har fået patronerne fra. I almindelighed må der jo ikke sælges patroner til alle og enhver. Derimod mener politiet ikke, at den unge mand behøver polititilladelse for at have revolveren. Den er af ret gammel dato, og sansynligvis købt, inden bestemmelserne angående handel med våben blev skærpede.
Iøvrigt vil sagens omfang afhænge af, hvorledes den unge piges tilstand bliver.



• Dødsattest, 10 Okt. 1932, Aalborg Kommunehospital, Aalborg. 694 Se billeder.



• Ulykke, 10 Okt. 1932, Boulevarden 38, Aalborg. 695 D. 10 okt. 1932:
Vådeskudet medførte døden.
--------------
Elfrida døde søndag morgen uden at være kommet til bevidsthed.
--------------
Der kan næppe rejses tiltale mod nogen i anledning af ulykken.
--------------
Søndag morgen ved halvottetiden døde den unge husassistent Frk. Elfrida Christensen, som i lørdags blev såret ved et vådeskud, på Kommunehospitalet.
Kuglen var som omtalt trængt ind i baghovedet, og frk. Christensen var fra indlæggelsen til døden indtraf, ikke ved bevidsthed. Lørdag eftermiddag og en del af aftenen opholdt hendes forældre, husmand Christensen fra Storvorde Øster Enge, sig på sygehuset tilligemed andre pårørende, men da døden kom, var frk. Christensens søster, der er gift med købmand Henry Jensen i Lillevorde, til stede.
Efter at der var foretaget legalt ligsyn og de nødvendige formaliteter er bragt i orden, vil frk. Christensen i eftermiddag blive ført til sit hjem, hvorfra jordefæstelsen foregår antagelig på lørdag.

"En ualmindelig god pige".
Vi havde i går umiddelbart efter, at den unge pige var død, en samtale med fru repræsentant Hassing, hvor hun har tjent det sidste halvandet år. Fru Hassing, der var stærkt bevæget over den frygtelige begivenhed, skildrede den afdøde i de smukkeste ord.
- Hun var en ualmindelig god pige, siger fruen, og De kan nok forstå, at vi, der har kendt hende i 1½ år og lært at sætte pris på hende, er dybt rystede over det skete. Frida, som vi kaldte hende i daglig tale, var en rolig og pålidelig pige. Det pjattede og fjasede lå hende så fjernt; hun var mild og venlig mod alle, også mod ejendommens børn, men hun gav sig ikke meget af med dem.
Sidste søndag havde hun fri, og var hjemme hos sine forældre hele dagen. Hun havde haft det så fornøjeligt, fortalte hun mig i mandags. Og tænk - nu må hendes broder og fader hente hende hjem som død.

Fridas sidste roser:
- Jo, hun var en sjælden pige, fortsætter fru Hassing. I går formiddags lige før den frygtelige begivenhed skete, kom hun ind til mig med en buket roser, hun havde købt nede på gaden. "De skal være til Dem, frue, sagde hun.
- Nej, Frida, svarede jeg, det er altfor meget, jeg vil ikke have dine roser.
Så gik jeg på torvet, og da jeg kom hjem, var ulykken sket, men inde i stuen stod Fridas roser som en sidste hilsen til os.

Der rejses ikke tiltale.
Vi har spurgt politiet, om der kan rejses tiltale mod nogen i anledning af den sørgelige begivenhed, men det kan der imidlertid næppe. Mod den niårige dreng, der affyrede skuddet, kan der i alle tilfælde ikke rejses kriminel tiltale, og mod hans fader, kommunaldirektør Thomsen eller den ældre broder kan der heller næppe gøres juridisk ansvar gældende.



• Dødsannonce, 11 Okt. 1932, Avis. 696 Se billede.



• Begravelse, 15 Okt. 1932, Storvorde kirke. 697




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 26 Feb. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af kjeld.j@stofanet.dk